Piilo-treffit

Polte, Sanni, Nooa, Ruska, Ilo, Hupi, Mysti ja Helka.

Tänään koitti odotettu päivä, sillä meillä oli Piilo-treffit. Piilot = Pii ♥ Ilo = Wirneen N-pennut. Osallistumaan pääsi 7/8 - Hupi, Sanni, Helka, Ruska, Polte, Nooa ja Mysti. Aussiemaiseen menoon osallistui Piiloarmeijan lisäksi myös Ilo-äiti, Sannin "veli" Sulo, Poltteen "sisko" Kayla ja Nooan "sisko" Manta, sekä Eijan hoitoairis.

Varasimme Längelmäeltä Kana-areenalta tokohallin ja agihallin neljäksi tunniksi. Hallivuokra tuli sopivan edulliseksi  kun seitsemän ihmistä jakoi laskun. Ajomatkaa kertyi noin tunti suuntaansa. Hallille oli helppo löytää, vaikka kerran piti tietysti ajaa ohi. Hallin sijainti  hyvä ja tilat viihtyisät. Pohjat vähän turhan kovat makuuni, mutta hyvin voisi vuokrata toistekkin. Tilasimme hallin lisäksi myös ruokailun treenipäivän puoliväliin ja ruoat oli oikein maittavat. Neljä tuntia kuulosti pitkältä ajalta, mutta todellisuudessa aika loppui pahasti kesken. Minä en yhtään tajunnut, että kyseessä oli tosiaan kaksi hallia, eikä kaksi kenttää. Olisi pitänyt olla kahdessa paikassa samaan aikaan, treenata kahta koiraa kolmessa lajissa, sekä kuvata ja videokuvata päteviä tyyppejä.

 Polte tekee tokoa.
 Sanni tekee tokoa.
 Ruska tekee tokoa.
 Helka tekee agia.
 Mysti tekee agia.
Nooa odottaa omaa agilityvuoroa.

Ennen ja jälkeen treenien kävimme lähipellolla koiralauman kera. 11 aussieta ja 1 airis. Porukassa seitsemän sisarusta, kaksi vasta juoksut aloittanutta narttua, kaksi nuorta urosta, yksi vanhempi uros ja muutama vanhempi narttu. Lauma tuli erittäin hienosti toimeen keskenään. Pientä pörinää ajoittain, mutta ei mitään sen kummallisempaa näin isosta sekalaumasta huolimatta. Huippua! Koirat menivät omia menojaan, juoksivat yhdessä (kerran tuli törmäys), ottivat omaa tilaa ja antoivat toisille tilaa. Treenien jälkeen Helka muisti, että äitiä pitää mielistellä ja Ilo sanoi pör muutaman kerran kun Helka ei heti luovuttanut. Ennen mielistelyä ei ollut mitään pörinöitä. Hupi sanoi pör muutaman kerran airikselle, porukan ainoa erilainen sai selvästi Hupin epävarmaksi. 

Meillä ei ollut tehtynä mitään treenisuunnitelmia, mutta ihan hyvin saimme homman rullaamaan. Kaikki saivat treenata ilmeisesti tarpeeksi. Treenasimme yksin ja yhdessä. Lajeina TOKO, agility ja rally-toko. Kaikki aloittivat tokohallissa ja aluksi teimme kaksi paikkamakuuta. Paikkikseen pääsi Hupi. Ensimmäistä kertaa oikea paikkis liikkuroituna. Hupi reagoi yllättävän hyvin käskyihin, mutta ensimmäisenä käskyttäessä ei malttanut pysyä maassa rivin käskyttämisen ajan. Ensimmäinen paikkis 1min, toisessa jätimme koirat ja palasimme heti. Hienosti pysyi, koska jätin luopumisnamit, seisoin lähellä ja palkkasin ahkerasti. Mielentilaa pitää vielä työstää, mutta mukavasti on lähtenyt paikkistreenit käyntiin. Pitää hyödyntää treenikaverit jatkossa! 


ILO teki seuraamista, ruutua, kaukoja ja luoksaria. Seuraaminen oli ilomaisen innokasta, mutta alkoi aukeamaan. Palkan suuntaa muutamalla alkoi parantaa ja samalla tajusin, että onko tullut palkattua taas vähän liikaa väärään suuntaan. Olen palkannut tosi paljon Iloa oikeaan käteen siten, että Ilo kiertää palkkasanan jälkeen selkäni takaa leluun. Tein kainalopalkalla ja keskityin palkkaamaan vasemmasta kädestä. Sain palautetta nopeista käännöksistä, joihin Ilo ei oikein kerkeä mukaan. Ruutu oli kamala, kuten aivan liian usein. Ilo alkoi epäröidä matkalla, himmaili, kääntyi katsomaan minua, tuli luokseni tai jäi aivan etunauhalle. Epäonnistumisesta käsken Ilon luokseni ja aloitamme aina alusta, mutta sain vinkiksi käskyttää Ilon ruutuun uudestaan sen sijaan, että kutsuisin takaisin mamin luokse ja aloittaisin kokonaan alusta. Sain vinkiksi juoksuttaa kaukaa lelulle ja palkata läheltä paikasta tai vahvistaa kosketusalustalla pysymistä. Kaukot tökki. Muuten ihan ok, mutta seiso-istu vaihto oli vaikea kun Ilolla väkisin liikahtaa vasen takatassu. Hyvin vähän, mutta kuitenkin liikaa. Pitää vahvistaa painonsiirtoa. Luoksari tökki. Seisomiset oli tosi kivat, mutta maahanmenojen sijaan Ilo pysähtyi seisomaan. Käskytin Iloa maahan läheltä, kierron kautta, pyörähdyksen kautta, käskin suoraan sivulle, Mari piti kiinni Ilosta ja juoksin itse pois, jonka jälkeen Ilo  juoksi luokseni. Alkoi ne maahanmenot sieltä löytyä. Perusasento tosi vino, mutta luultavasti siihen vaikutti maahanmenon hinkkaus.


HUPI teki paikkiksen lisäksi seuraamista, ruutua, noutoa ja kiertoa. Seuraaminen oli, noh, Hupimaista. Sain vinkiksi ottaa pari askelta oikealle "sivu" - "sivu" ja lähteä siitä seuruuttamaan. Hupi lähti vastaamaan aika kivasti harjoitukseen ja aion ehdottomasti jatkaa harjoituksia. Sain vinkiksi myös innostaa koiraa, lähteä seuruuttamaan "vauhdista", muutaman askeleen jälkeen merkaten jessillä, kehua iloisesti ja kävellä kuitenkin vielä muutaman askeleen ennen kuin palkka tulee sauman kohdalta. Minun oli TODELLA vaikea toimia tässä harjoituksessa, vaikka ymmärsin, mitä haettiin. Täytyy mielikuvaharjoitella ja ottaa käyttöön. Hupille sosiaalinen palkka on niin arvokasta, että se kannattaa hyödyntää ehdottomasti. Ruutua vahvistelin tavalla, jota myös mm. Ilolle suositeltiin. Mennään lähelle ruutua, jätetään koira istumaan, mennään ilman koiraa ruutuun ja kerrotaan koiralle tässä on ruutu. Olen tehnyt tätä samaa taputtamalla maata, mutta nyt tamppasin jaloilla ja taputin reisiä. Palataan koiran viereen ja käskytetään ruutuun. Palkka lentää koiran taakse. Alkoi toimia Hupilla todella hienosti ja Hupi tarjosi nopeasti oikeaa paikkaa. Lopuksi juoksutin pitkältä matkalta ruutuun ja siellä odotti lelu. Noutoa teimme vain kerran. Kapula kolahti tosi kovasti lattiaan ja Hupi tarttui kapulaan normaalia varovaisemmin. Lähti tuomaan kuitenkin vauhdikkaasti. Kierto tökki jostain syystä. Hupi kyseli minulta "näinkö" ja teki vasta ehkä neljännellä kerralla kyselemättä kierron. Jännä, miten on yhtäkkiä alkanut varmistella kiertoa. 


Molemmat koirat työskenteli innokkaasti ja ihanasti, vaikka ihan priimaa menoa ei ollutkaan.  Hupiin olen erityisen tyytyväinen ja minusta on hämmentävää, että se on lähiaikoina ollut se varmempi treenikaveri. Ilo tekee juoksuja ja on ollut pitkällä saikulla, joten aivan varmasti nämä vaikuttavat asiaan.  Ehdin jo hehkuttaa julkisesti, että tänä vuonna haaveissa TK3 ja ehkä myös TK4 -> TVA. Treenit palautti kuitenkin todellisuuteen ja poistin julkiset haaveeni hyvin nopeasti kaiken kansan nähtäviltä. Jatkamme hiomista ja toivottavasti juoksujen jälkeen voidaan  korkata voittaja. Ehkä keskityn tällä erää vain siihen haaveeseen ja muutenkin vain yksi asia kerrallaan.

Minun koirat ei tehnyt muuta. Aika loppui yksinkertaisesti kesken. Katselin Ilon jälkikasvun hienoja suorituksia tokossa ja agilityssä. Sydäntä lämmitti katsoa pikkukoirien työintoa ja tekemisen meininkiä. Kaikki oli hirveän päteviä ja omistajat on tehnyt niin hyvää työtä. Mahtaviin koteihin pääsi pikkutimantit. Kauhean kivoja koiria muutenkin kasvanut Piiloista. Oli mahtavaa nähdä ihania koiria ja ihania omistajia - kiitos osallistumisesta! ♥ 

Koirat odotti välillä autossa, välillä häkissä ja välillä remmissä koukussa. Iloa otti päähän kun muut sai aksata ja arvon agilityintoilija ei päässyt aksaamaan. Piippaili todella rumasti ja jouduin useamman kerran sanomaan. Tokossakin piippaili aluksi kun joutui odottamaan Hupin päästessä hommiin. Hupi koitti raapia häkkiä Ilon päästessä hommiin, mutta lopetti kiellosta ja odotti muuten oikein hienosti. Ulkona laumassakin korvat toimi kivasti. Muuten se olikin vähän tuhma kun pomppi vuorotellen ihmisiä vasten, lukuisista kielloista huolimatta...

Myöhemmin toivottavasti tulee videokuvaa. NYT nukkumaan - huomenna tokokoulutukseen!

Nooa, Helka, Hupi, Ilo, Polte, Sanni, Mysti ja Ruska.

Kommentit

Suositut tekstit