Toko kaivettu romukopasta

Vihdoin toko on kaivettu romukopasta pois. Pitkästä aikaa oli oikein kunnon tokotreenit. Tunti vain tokoa! Treenikoiraksi lähti ainoastaan Hupi. Hallille treeniseuraksi saimme Saaran ja Ares-aussien, olipa aivan huippua.

Hupi teki kaikkia ALO-liikkeitä ja lisäksi ruutua. Hupi teki hommia todella kivalla asenteella ja tykkäsin sen ilmeestä tosi paljon. Hupi ei olisi malttanut mennä tauolle ollenkaan ja tauollakin se vain varasti treeniliivini takataskusta lempipatukkansa ja laittoi leikiksi, karvamatona maaten. Samalla kurkkien treenikenttää ja Aresta.


Seuraaminen lyhyissä pätkissä peilin edessä. Asenne oli tosi kiva, kontakti säilyi, häntä heilui ja kulki mukana hyvässä tahdissa, mutta vanha tuttu ongelma - irtoaminen. Irtosi jalasta aivan liian kauas, joten piti välillä kädellä muistutella tiiviimmästä paikasta ja palkkailla eri suunnasta. Liikkeestä maahanmeno peruuttamalla hyvä, mutta selkä koiraa kohti ei toiminut vielä. Hupi valui perääni. Sen verran pääsimme eteenpäin, että kuljin kylki edellä ja käskin maahan. Lähdin hakemaan maahanmenoon myös kestoa, koska Hupin mielestä on ihan ok nousta silloin kuin huvittaa. Hienosti pysyi. Kaukot vaatii lisätreeniä. Istuminen oli lennokas ja maahanmenossa taas asento vähän hassu. Ei pysty kauaa pitämään itseään kasassa ja kerran siirtyi lonkalle. 

Pitäminen oli hyvä, tarttui kapulaan innokkaasti ja piti hyvin. Pidensin aikaa ja kesti sen ihan hyvin, kunnes otin mukaan käsihäiriön. Kädestä vähän hämmentyi, muutti otetta ja pari kertaa tiputti kapulan. Toisaalta, eihän käsillä kosketa suussa olevaa kapulaa muuta kuin kapulaa ottaessa.  Hyppy oli super. Ensimmäistä kertaa suoraan käskyllä perusasentoon. Hupi lähtee hyppäämään aika kaukaa ja kerran kolahti hennosti jalat lautaan. 

Luoksetulo oli vauhdikas ja voimakas. Hupi eteni tasaiseen tahtiin. Kutsuin ensimmäistä kertaa käskyllä suoraan sivulle ja kokonaisen liikkeen lisäksi palkkasin erikseen vauhdista. Paikkamakuu ensimmäistä kertaa toisen koiran kanssa. Jätin Hupin eteen muutaman namin luovuttavaksi, seisoin lähellä ja palkkasin muutaman kerran paikkiksen aikana.  Hupilla oli todella kiva fiilis, ei heilutellut häntää tai muutellut asentoa, kuten helposti tekee maahanmenossa ylipäätään. Hienosti pysyi vapautukseen asti. Oli erittäin hieno aloitus paikkistreeneille.

Ruutua aluksi namin kanssa. Jätin namin ruutuun, hetsasin ja nykäisystä annoin käskyn. Hupi juoksi pitkällä ja vauhdikkaalla laukalla ruutuun. Välillä oli nami, välillä ei ollut namia, välillä lensi nami ja välillä lensi lelu. Ensimmäinen namiton ruutu sai Hupin katsomaan minua ruutuun juostessa, mutta sen jälkeen ei ollut ongelma.


Mieltäni lämmittää, kuinka paljon meidän suhde ja yhteistyö on oikeasti kehittynyt. Hupi teki töitä vain minun kanssani, vaikka samalla kentällä treenasi aivan vieras koira. Se oikeasti halusi tehdä vain töitä minun kanssani. Sillä ei ollut ajatustakaan karata toisen koiran luokse, jäädä tuijottelemaan tai jättää tehtäviään väliin.Treenien jälkeen Hupi pääsi metsälenkille Areksen kanssa. Aluksi vauhdikas ja innokas vieras koira jännitti, mutta Ares antoi ihanasti Hupille tilaa ja kemiat kohtasi. Ares osoittautui oikein hyväksi lenkkikaveriksi Hupille.

Kommentit

Suositut tekstit