Tuurausagit Pian ryhmässä 5 + omatoimitreenitTorstaina 05.04. oli tällä erää viimeiset tuurausagit Pian ryhmässä. Onneksi bongasin ilmoituksen, missä etsittiin tuuraajaa. Hupi on kehittynyt lyhyessä ajassa aivan huimasti ja minä olen saanut rohkeutta tehdä agilityä, sekä rohkeutta luottaa koiraan. Kesäkausi mennään ilman ryhmäpaikkaa, katsotaan talvella uudestaan.

Oli hyvät treenit ja Hupi oli hieno. Minä olisin voinut luottaa Hupiin vielä enemmän. Teimme kahta eri pätkää 7-11 ja 13-16. 9-10 väliin valssi ja 11 takaakierto. 14-15 väliin valssi ja 15-16 väliin valssi. 7-8 meni hyvin, mutta 9 irtoaminen oli aluksi vaikeaa. Palkkailin irtoamisesta muutaman kerran erikseen.  Pia auttoi palkkauksessa, mutta Hupi ei edes tajunnut kun se katsoi vain minua. Hupi lähti hienosti, vaikka olin myöhässä ohjauksissa ja Hupi paikkaili minua hienosti. 11 esteen unohdin kokonaan kun keskittyminen meni kokonaan tohon 9-10 väliin.


Hupille paukuteltiin erikseen keinua. Keinu on ainoa este, mitä Hupi ei uskalla suorittaa. Muihin on alkanut löytyä ihanaa rohkeutta ja varmuutta, mutta keinu on kammotus. Pauke Hupia ei kiinnostanut ja se lähti rohkeasti aina kiipeämään keinulle, mutta keinun liikkuessa hyppäsi alas. Uskon vahvasti, että kyllä sekin siitä.Perjantaina 06.04. Hupi kävi hallilla tekemässä samaa rataa, koska video. Teimme tällä kertaa meidän pätkät loppuun asti. 13-16 meni kerrasta oikein, mutta 7-11 vaikeinta oli valssata ajoissa, luottaa koiraan ja edetä ohjaamaan takaakiertoon. Hupi teki hienoa työtä taas. Lisäksi Hupi sai tehdä A:n ja puomin, palkkailin nameilla pysähdyksistä ja vapautin leluun. Hupi sai tehdä myös rengasta ja sitä alkoi kiertää. En tiedä epäilyttikö renkaan liike vai mikä vaivasi. Tosi selkeillä ja vahvoilla avuilla suoritti renkaan ihan hyvin, mutta pitää vahvistaa.

Hupi on oppinut todella hienosti ja nopeasti väliin-käskyn. Hupi pysyy ihailtavan hyvin lähdöissä ja sitä pitäisi muistaa vahvistaa. Edelleen nautin aivan täysillä siitä, kuinka hiljaisesti Hupi työskentelee, vaikka on syttynyt.Samalla reissulla Ilo sai tehdä vähän tokoa ja rally-tokoa. Ilo teki seuraamista ja kaukoja. Seisominen vähän jähmi, mutta teki pari ihan törkeän hyvää. Voi kun ne näyttäisi aina yhtä hyvältä! Rallyssa tehtiin yksittäisiä tehtäviä ilman kylttejä, erilaisia käännöksiä, eteentuloa ja sivulletuloa lähinnä. 360 käännös vasemmalle todella haastava. Aloimme harjoitella myös puolenvaihtoja. Puolenvaihto jalkojen välistä, valkovuokko ja tulppaani toimi hienosti (silloin kun olin itse kartalla). Täytyisi alkaa opettaa oikealla puolella seuraamista ja miettiä käskyjä.

Kommentit

Suositut tekstit