Tehotoko 3Torstaina 24.05. kolmannet tehotokot. Kouluttajana  Heidi. Treenaamaan pääsi Ilo ja teemaksi valitsin kaukot.

Välillä kaukot toimii, välillä ei toimi. Liikaa tehty yksin, liikaa tehty samalla kaavalla, liian nopeasti annettu käskyjä ja liian vähän tehty häiriössä. Ongelmat näkyi hyvin, niihin pääsi puuttumaan ja sain vinkiksi monipuolistaa näitäKIN harjoituksia. Ilo otti häiriötä liikkurista, tahmasi ja taisi vääriä asentojakin tulla. Helpotin tarpeeksi lyhentämällä välimatkaa, jotta saimme onnistumisia. Aloimme ottaa häiriötä harjoituksiin, Heidi seisoi Ilon vieressä ja heilutti käsiään. Ensimmäinen oli huono ja Ilo teki kahdessa osassa vaihdon, toinen oli parempi. Helpotin lyhentämällä välimatkaa ja ottamalla varmemmat i-m-vaihdot. Super! Palkkasinkin ekasta istumisesta. 

Voisi ja pitäisi treenata osasia erikseen, vaikka koira ns. osaisi liikkeen. Vaihtoihin varmuutta, matkaa, nopeutta, häiriöitä. Kaikkea samalla, mutta erikseen ja vaikeustaso treenin mukaan. Vaikeuttaa jotain  (esim. häiriöt) ja tarvittaessa helpottaa muuta (esim. matka). Pitäisi pilkkoa palasia ja antaa arvoa niille kaikille osille. 

Ennen omaa treenivuoroa teimme paikkiksen kahden ryhmän kesken. 2 x 1min pätkät. Ilo meni hyvin maahan ja makasi ongelmitta, mutta ensimmäisessä paikkiksessa nousi vasta toisella käskyllä. Argh! Toisessa paikkiksessa nousi ensimmäisellä käskyllä. Hyvät häiriöt kun vierestä vapautettiin koira luokse ja toinen pallolle.

Kuvan on ottanut Aino Vakkilainen

Kommentit

Suositut tekstit