Tehotoko 5


Eilen viidennet tehotokot. Kouluttajana  Minna. Treenaamaan pääsi Ilo ja teemana kiertohyppynoutohässäkkä. 

Aluksi pari paikkamakuuta, ensimmäinen ei juoksunarttujen ja toinen juoksunarttujen kanssa. Toisessa paikkiksessa Ilo oli vähän ruosteessa ja meni vääriin käskyihin. Meni maahan viereisen miehen käskyttäessä koiraansa ja sen jälkeen kouluttaja lietsoi Iloa väärillä käskyillä. En edes kehtaa kertoa, kuinka monta kertaa Ilo meni vääriin käskyihin. Oli kyllä jossain aivan muulla planeetalla vielä siinä vaiheessa. Onnistumisiakin onneksi.

Ennen treenejä Ilo teki ruutua. Ensimmäisellä kerralla juoksi ruutuun vauhdilla, voimalla ja varmuudella. Jäin ihailemaan, enkä oikein voi vielä käsittää tuollaisia ruutuja Ilolta, joten käsky tuli aivan liian myöhään ja Ilo stoppasi takanauhalle. Toisella kertaa muuten sama meininki, mutta minä olin hereillä ja käskytin aikaisemmin, jolloin Ilokin pysähtyi aikaisemmin. Reagoi käskyihin hyvin, kävin palkkaamassa maahanmenosta. Seuraa-käskyn kuullessaan inahti kerran ja juoksi seuraamaan. Olen niin fiiliksissä meidän uudesta ihanasta ongelmasta! Ilo juoksee nykyään ruutuun niin vauhdikkaasti ja varmasti, että vallan unohdun ihailemaan sitä ja käskytän stopin myöhässä. Parasta kun treeni tuottaa tulosta ja kuinka hiton paljon ruudun kanssa on taisteltu.

Treeniaiheeksi valitsin hässäkän, koska en halua juuri nyt isommin hinkata VOI-liikkeitä muuten kuin omatoimisesti. Suurin ongelma hässäkkätreeneissä on ollut se, että Ilo ei lukitse kiertotötsää vaan esimerkiksi hypyt sen sijaan. Ilo on oikeasti tarjonnut hypyn kiertämistä aika monta kertaa. Aloitimme läheltä tötsää, siirryimme kapuloiden lähelle, kapuloiden taakse, esteiden eteen, esteiden taakse ja lopulta lähtöpisteelle. Minna-kouluttaja lietsoi Iloa nostelemalla kapuloita, mutta (ihme kyllä) Ilo ei mennyt hämyyn. Ilo kiersi joka kerta tötsän, eikä keskittynyt mihinkään muuhun. Vauhtia riitti ja yhdellä kerralla Ilo onnistui heittämään mukkelismakkelis hiekkakentällä, huoh. Teimme välillä muuta ja lopuksi kokeilimme yhden kierron lähtöpisteestä - Ilo teki tosi hienosti. Toki kaarros voisi olla tiiviimpi, mutta Ilon tapauksessa luultavasti tötsä lentelisi. Ääntä irtosi välillä lähdössä. Pitää muistaa palkata myös kierrosta, kierrossa merkkaus jes ja palkka.

Meitä oli taas vain kaksi, joten aikaa jäi ja lopuksi teimme tunnarin. Ilolla on vauhtia välillä (lähes aina) liikaa tunnareille mennessä, mutta siihen en halunnut tällä kertaa keskittyä. Halusin vahvistaa suoraan tunnareille juoksemista, vaikka Ilo ei näkisi tunnareita. Yleensä treenaan yksin, joten on se toki lähtökohtaisesti jo erilainen kuin liikkurin kanssa tehdessä. Siirryimme kentältä pois ja tunnarit laitettiin pöheikköön tarkoituksella "piiloon" . Häiriönä oli mm. iso keppi juuri ennen tunnareita. Ilo juoksi suoraa ja yllättävän rauhallisesti tunnareille. Haisteli tarkasti, meinasi maistaa naapurikapulaa ja toi oman. Irrotus oli vähän ruma, mutta treenin idea toteutui hyvin.

Kuvan on ottanut Aino Vakkilainen

Kommentit

Suositut tekstit