Toukokuun tokomuisteloita

Taas tehdään tokoa tokon perään. Omatoimitunnarit jäi kesätauolle, koska en olisi millään ehtinyt tehdä talkoita tarpeeksi nopeasti. Talvikaudeksi tunnarit takaisin ja agility mukaan harrastuksiin. En ole tietokonetta jaksanut käynnistää, vaikka puhelimen kanssa nörtteilen päivittäin aivan liikaakin. Olen kuitenkin pitänyt treenivihkoa aktiivisesti ja kirjoittanut kaikista kunnon treeneistä muistiot. Pikaiset muistelmat vielä tänne bloginkin puolelle:

Sunnuntaina 06.05. Turtolanpuistossa tokoilemassa isolla porukalla Sannan & Ketkun, Ailan & Nanan, Iidan & Nitron, Ilonan & Toscan, sekä Millin, Priyan & Popan kanssa. ILO teki seuraamista, luoksaria, ohjattua ja häiriöitä. Seuraaminen oli innokasta, mutta Ilo poikitti - palkan suunta ja käännökset auttoi. Luoksari oli vauhdikas ja stoppi valui, mutta toinen ok. Ohjattu tökki vaihteeksi, joten suuntatreeniä läheltä. Häiriöt hyödynnettiin paikkisluoksarissa - kutsuimme koirat vuorotellen luokse useampaan kertaan. Ilo ei mennyt muiden käskyihin tai karkailuihin, mutta vaati minulta lisäkäskyjä varmistuakseen tekeekö oikein. HUPI teki kiertoa, pitoa, pitoa liikkeessä, liikkeestä maahanmenoa ja luoksaria. Kierto kokonaisena ja kävin ennen liikettä näyttämässä tötsää, hienosti. Pito hyvä. Pito liikkeessä oli aluksi haastava ja tiputti pari kertaa kapulan, mutta sitten alkoi sujua. Liikkeestä maahanmeno kokonaisena, reagoi hyvin käskyyn ja pysyi. Luoksari kokonaisena hyvin. Ensimmäistä kertaa useampi kokonainen liike, sivulle tarvi apua, mutta muuten aivan super.


Tiistaina 08.05. Turtolanpuistossa tokoilemassa jälleen, tosin tällä kertaa treeniseurana vain Aila & Nana, sekä Ilona & Tosca. Oli TODELLA kuuma, joten treenit oli aika lyhyet ja treenilista piti typistää aika lyhyeksi. ILO teki ruutua, luoksaria, kaukoja ja paikkiksen. Ruutuun varmuutta, palkkailin läheltä paikasta ja lähetin kaukaa lelulle. Tosi hienosti lähti hakemaan oikeaa paikkaa. Luoksarissa teemana oli stoppi ja koitin takapalkalla vahvistaa stoppia, toimi hyvin ja teimme vain yhden toiston. Kaukoissa oli molemmat koirakot ympärillä ja Ilo joutui oikeasti keskittymään. Aluksi istumiset oli vähän vajaat, mutta alkoi kokonaiset asennot sieltä löytyä ja vaihdot teki oikein. Paikkis moitteeton. HUPI teki seuraamista, liikkeestä maahanmenoa, paikkisen, sekä kokeenomaisesti luoksetulon ja pidon. Seuraamista askel kerrallaan ja toimi hyvin, mutta heti pidemmällä irtosi. Maahanmeno hyvä, mutta saa olla tarkkana tai alkaa ennakoimaan. Paikkis 1min Nanan kanssa, eikä mitään ongelmaa välipalkalla. Luoksetulo ja kapulan pito liikkuroituna, ilman välipalkkaa. Hupin ensimmäinen kokeenomainen treeni ikinä! Liikkuroituna on tehty muutenkin ehkä kerran aikaisemmin. Hupi vähän katseli Ailaa, mutta keskittyi silti hommiin ja teki hienosti. Perusasento oli vähän vino, mutta en tokikaan motkottanut.

 Kiiru, Riksu, Ilo & Hupi.

Perjantaina 11.05. Turtolanpuistossa tokoilemassa. Tätä lukiessa voisi miettiä, eikö Tampereella ole muita kivoja treenipaikkoja. On toki, mutta Turtolanpuisto on yksi kivoimmista. Seurana Mira, sekä aussiet Riksu & Kiiru. Netissä on seurattu toisiamme pitkän aikaa, mutta vasta nyt tapasimme Miran jengin matkustaessa Vaasasta Tampereelle. Kiireisen aikataulun ja kuumuuden takia treenituokio jäi harmittavan lyhyeksi, mutta oli kivaa. ILO teki kaukoja, ruutua, ohjattua ja tunnaria. Kaukot hyvät, oikeat asennot ja ei ennakoinut. Ruudussa vahvistelin oikeaa paikkaa läheltä, kävin näyttämässä oikean paikan. Ohjatussa vahvistelin suuntia läheltä. Tunnarissa kapulat hukkui nurmeen, joten Ilo kävi tsekkaamassa tunnaripussin ja roskan. Alkoi vähän epäröidä ja toi väärän, mutta vähän helpotettuna oikeakin löytyi. HUPI teki noutoa, ruutua, pitoa ja kaukoja. Nouto lyhyellä matkalla, mutta kestoa pitoon liikkeen myötä. Ruudussa vahvistelin paikkaa "missä ruutu" ja hyvin lähti hakemaan. Pito oli haastavampi kun läähätti voimakkaasti ja ensimmäisellä kerralla tiputti kapulan, mutta sitten teki tarttumisesta pitämiseen ja luovuttamiseen tosi hyvän. Kaukot parissa osassa. I-m namilla super, mutta ilman ei jaksanut nähdä vaivaa. S-m erikseen, namikäsillä lähti hyvin. Tarvii vielä kaukoihin aika vahvat namiavut.Maanantaina 28.05. Pirkkalassa Pirkkahallin hiekkaparkkiksella tokoilemassa ennen Hupin näyttelytreenejä. ILO teki seuraamista, jääviä, luoksaria, ruutua, ohjattua, tunnaria ja kaukoja. Ensimmäinen setti oli vähän laamaa, mutta oli tosi kuuma. Seuraaminen oli ok. L oikeat asennot, mutta istuminen tökki ja sitä vahvistelin erikseen. Luoksarissa ei reagoinut aluksi stoppiin, mutta toinen hyvä. Ruutu super ja toisella kerralla juoksutin lelulle. Ohjatussa uusin lähdön laamailun takia, mutta paransi ja lähettäessä toi heti kerrasta oikean. Tunnarissa juoksi matkan varrelle jättämälleni kapulapussille, mutta pussin heivaamisen jälkeen teki hyvän tunnarin. Kaukot vähän hitaat, mutta joka kerta oikeat asennot ja se riitti. HUPI osallistui elämänsä ensimmäisiin näyttelytreeneihin, juoksutin, seisotin ja kouluttaja Jane tsekkaili Hupia. Yllättävän hienosti meni treenit, mutta ravin ja laukan vauhtiero on hyvin häilyvä. Tarkoitus ilmoittaa näyttelyyn eli vähän täytyy treenata.

Tiistaina 29.05. Kangasalla Iskelän kentällä tokoilemassa Iidan & Nitron kanssa. Koirat kävi Idan studiolla kuvattavana ja samalla reissulla päätimme ottaa lyhyet treenit, vaikka oli tosi kuuma. Käytimme koirat uimassa läheisellä veneenlaskupaikalla. Hupi ei päässyt treenaamaan  ollenkaan ja Ilokin teki vain ruutua, kaukoja, ohjattua ja luoksaria eli kaikkia eniten takkuilevia liikkeitä. Ruutuun juoksi ensimmäisellä kerralla suorassa linjassa, mutta hakeutui kuitenkin oikeaan reunaan. Toinen oli hieno ja kolmannella kerralla lähetin lelulle eri suunnasta. Kaukot vähän tahmaili ja vaihdot ei ollut kovin nätit, mutta otti kuitenkin oikeat asennot ja en alkanut motkottaa. Ohjattu takkuili jälleen, meinasi lähteä väärälle kapulalle ja lähetin uudestaan. Palkkailin läheltä oikeisiin suuntiin. Luoksarissa stoppien vahvistamista kun vähän stopit valunut.  Vain lyhyet treenit tällä kertaa.

Kommentit

Suositut tekstit