Nyt alkoi hakuTänään Hupilla oli elämänsä toiset hakutreenit. Olen haaveillut haun harrastamisesta jo kauan ennen kuin Ilo muutti meille, mutta vasta tästä alkaa treenaaminen. Tätä on niin odotettu ja olen aivan fiilareissa. Tosi huippua!

Tänään oli aloittelijoiden päivä. Aluksi kaksi kokeneempaa koiraa näytti omat ilmaisutreeninsä, toisella rulla ja toisella haukku. Olen miettinyt omien koirieni ilmaisua, mutta en osaa vielä sanoa juuta tai jaata. En jaksa uskoa, että Hupilla olisi pokkaa haukkua ihmistä, mutta Ilolla saattaisi olla. Toisaalta Hupi ei lähtökohtaisesti tykkää kantaa asioita tai luonnostaan tuoda asioita ihmiselle. Toki treenikysymyksiä kaikki ja jää nähtäväksi mihin ilmaisuun päädytään. Toisaalta olisi tosi mielenkiintoista opettaa Hupille ilmaisuksi rulla ja Ilolle haukku.

Porukka jaettiin kahtia. Muutama kokeneempi koira meni toiseen ryhmään ja meidän ryhmässä oli toisen kokemattoman koiran lisäksi pari pentua. Treenasimme isolla nurmialueella, jonka ympärillä oli hyviä piiloja aloitteleville koirille. Aluksi Hupille yksi näkölähtö, jonka jälkeen kolme piiloa ruokapalkalla ja lopuksi näkölähtö lelupalkalla. Ruokana oli nakkia ja ruoan jälkeen Hupi ei oikein lähtenyt leikkimään maalimiehen kanssa. Minun kanssani kyllä lähti. Ensimmäisellä piilolla Hupi lähti hyvin, mutta varmisteli ja kyseli minulta apua. Kolmas oli tosi hieno ja Hupi selvästi tiesi, mitä oli tekemässä. Hupi tarvitsee lisää itseluottamusta ja treenin myötä sitä varmasti tuleekin. Hupissa on kuulemma potentiaalia. Haku on juuri sitä, mitä tarvitsemme. Tekee Hupille hyvää!

Hakuilun jälkeen teimme kentällä vähän tokoa ja onhan se aika hauska koira. Ennen treenejä Hupi kävi Osku-lagoton kanssa lenkillä ja kotiin päästyään käveli suoraan koirahuoneeseen häkkiin nukkumaan. Rankka päivä!

Kommentit

Suositut tekstit