Toiveissa Waloja


Ilolla oli ollut juoksut viimeksi huhtikuun lopussa, joten odotin juoksuja alkavaksi syyskuun lopussa. Ei alkanut, joten odotin niitä alkavaksi ihan viimeistään lokakuun lopussa. Ei alkanut. Hupin juoksut tuli ja meni, mutta Ilo vain sinnitteli. Juoksut oli tekeillä ja merkit oli selkeät jo hyvissä ajoin - karvanlähtö, merkkailu, (kamala!) ruopiminen ja hajuista kiinnostuminen. Tarkkailin säännöllisesti takalistoa ja tarkastin paperilla veritilannetta, ei.

Keskiviikkona  07.11. aamulla laitoin Lauralle viestiä "Väittäisin, että juoksut on alkamassa. Voisi ehkä alkaa järjestelyjä miettiä." Hupi oli alkanut haistella Iloa, Ilo oli alkanut pestä itseään ja turvotustakin oli havaittavissa karvojen seasta. Työpäivän jälkeen bongasin lattialta ensimmäisen veripisaran ja oikeasti kirkaisin ääneen. Jee!

Sunnuntaina 11.11. Ilo lähti Lauralle tärppitarkkailuun ja samalla astutusreissulle. Ilon lemmenloma osa 2. Vein Ilon Pirkanhoville Lauralle ja otin Hupin mukaan, jos se ymmärtäisi Ilon puuttumisen helpommin. Warma lähti Lauralle samaan aikaan ja samasta paikasta kuin Ilokin. Illalla Laura laittoi viestiä, että Ilo on asettunut hyvin taloksi ja lauman kanssa on sujunut kivasti. Warmalle sen sijaan Ilo vielä murisi ja vilautteli hammasrivistöään...

Maanantaina 12.11. ensimmäiset proget ja tulos näytti seuraavana päivänä 0,3 eli juoksut oli aivan alussa. Torstaina 15.11. toiset proget ja tulos näytti seuraavana päivänä 1,7. Ilo oli suhtautunut Warman kevyeen flirttailuun hyvinkin viileästi. Laura epäili, että tärpit osuisi aikaisintaan sunnuntaihin tai alkuviikkoon. Lauantaina 17.11. heittäytyi tyrkyksi Warmalle. Sunnuntaina 18.11. alkoi vokotella Warmaa ja halusi pitää huomion itsessään, mutta selkään ei vielä päästänyt. Sunnuntai-iltana päästi selkään, mutta livahti kuitenkin alta pois ennen h-hetkeä. Maanantaina 19.11. aamulla onnistunut astuminen ja toisen kerran tänään aamulla. Treffikuvat on napannut Laura, kiitos kuvamuistoista!

Ilo oli vähän tuhmaillut lemmenlomalla. Keskiviikkona Ilolla oli mennyt Kipinän flirttailu tunteisiin ja  lauantaina oli mennyt Komppi tunteisiin, vaikka aikaisemmin oli kuulemma juuri Kompin kanssa leikkinyt eniten. Ilmeisesti hormoonit hyrrännyt ja lähestyvät tärpit sekoittanut pakkaa, koska tuollainen touhu ei ole kyllä Ilolle tyypillistä. Oman arvonsa tunteva Leidi se on aina ollut ja vanhemmiten oppinut sanomaan, jos ei halua toista koiraa iholle, mutta kuitenkin nätisti. Nuorille pojille ja mielesteleville nartuille se on kertonut aika pian, että voitte antaa olla.

Tänään tiistaina 20.11. sain Ilon kotiin. Ilo oli varsin iloinen nähdessään minut, jonka jälkeen se tarkasti onko Hupi mukana ja hyppäsi pikimmiten omaan häkkiinsä. Sain Lauralta mukaan Virbacin penturuoan, Vetcaren E-vitamiinin ja Nutrolinin pentuöljyn, sekä matolääkkeet madotuksia varten. Penturuoka ja öljyt aloitetaan heti tänään. Tästä se pentumatka taas alkaa! Jännäillään saadaanko matkamuistoja ja kolmen viikon päästä ultra.

Ilo innostui kotiutumisesta. Hupin kanssa piti laittaa heti leikiksi, mutta alkuhuuman jälkeen Ilo on murissut Hupin flirttailuyrityksille. Hupi haistelee tarkasti Iloa, vinkuu, kääntelee korviaan ja tuuppii omalla takalistollaan.

Kommentit

Suositut tekstit