Hiiohoi Waloja horisontissa!

Tänään koitti jännityksellä odotettu päivä - ultrapäivä! Maanantaina tulee täyteen neljä viikkoa astumisesta. Pakkasin lapsen ja koirat autoon, jonka jälkeen lähdimme kohti Tervakoskea. Kasvistäti Laura ultrasi Ilon Helmessä (kannattaa muuten kurkata hienot kotisivut). Kotopäässä koirat pääsivät oikomaan koipiaan metsätielle ennen automatkaa. Ultra-aika oli 14, mutta olimme ajoissa ja pääsimme lähtemään  silloin kahdelta.

Minä olin aivan varma, että Ilo on tiineenä. Merkit oli selkeät ja samanlaiset kuin Piiloja odottaessa, enkä epäillyt hetkeäkään.  Olen pitkin viikkoja kirjoittanut tätä postausta ja laittanut muistiin, mitä merkkejä on milloinkin näkynyt. Kotiutumisen jälkeen Ilo oli aika viileä ajoittain Hupia kohtaan. Lähinnä Hupin "lirkutellessa". Hupi koitti kahta kauheammin saada Ilon hyväksyntää, mutta Ilo vain murahti ja katsoi perään pahalla silmällä.

Piilo-ultrassa pennut oli kaikkea muuta kuin piilossa ja Laura totesi "pentuja on" heti kun oli laskenut ultraäänianturin Ilon vatsalle. Walot sen sijaan oli piilosilla ja joutui hetken hakemaan ennen kuin näyttöön ilmestyi pentu. Pentuja! Pennut oli vähän sivummalla kuin ensimmäisellä kerralla ja se on ilmeisesti tyypillistä kun on pentue ennestään. Ultran perusteella arvio on, että tuskin tulee yhtä suurta pentuetta kuin aiempi, mutta ei silti vain pariakaan. Muutaman viikon päästä röntgen ja silloin nähdään massunäkemää jo vähän tarkemmin. 


Ilo suhtautui ultrareissulla kaikkeen ihailtavan järkevästi. Laura piti toki tervehtiä iloisesti. Aina yhtä iloisesti, vaikka yleensä Helmessä vierailu tietää jotain inhottavaa. Nostimme Ilon kouruun selälleen ja siihen se jäi tuttu juttu-asenteella. Ilmeestä näki, että se ei nauttinut tilanteesta, mutta se tyytyi kohtaloonsa mukisematta. Mietin mitä Hupi tekisi tilanteessa ja väitän, että se ei ihan yhtä helposti tyytyisi kohtaloonsa. Vatsakarvoja ajeltiin vähän pois ja sekin oli ihan ok, mutta kotona nakuvatsa on välillä ehkä inhottanut. Eikä se edes ole kovin naku.

23.11. Ilo siirtyi kokonaan penturuoalle (4dl/vrk). Iltaisin Ilo kaihoisasti katsoo Hupin lihaisaa kuppia ja tänään 14.12. Ilo meinasi mennä Hupin kupille ole hyvä-käskyn saatuaan, raukka. Ilo on ollut superahne ja hellyydenkipeä, mutta toisaalta hormoonit voisi muutenkin aiheuttaa nämä. 27.11. Punnitsin Ilon Mustissa & Mirrissä ja vaaka näytti 19,7kg. Tänään Helmessä vaaka näyttikin 19,9kg. 28.11. Ilolta oli tullut pieni oksennus.

13.12. Ilo laahusti(!) perässäni(!) ruokakupille ja piti kannustaa syömään. 14.12. Ruokailu rauhallisempaa kuin normaalisti, ehtii tuijotella ja rouskutella. Silti kerjää ahnaasti. Ilo on ollut läheisyydenkipeä, tullut lähelle ja kaivannut hellyyttä, mutta 11.12. Ilo meni illalla omaan huoneeseen häkkiin nukkumaan. Oli pakko käydä tarkastamassa onko kaikki hyvin, sillä Ilo ei ikinä nuku eri huoneessa kuin minä. Nopeasti tuli taas kainaloon.

Ulkona tahti on rauhoittunut nähtävästi, eikä Ilo lähde enää jokaiseen Hupin hömpötykseen mukaan. Yhtäkkiä Ilo saattaa lähteä juoksemaan Hupia karkuun - ottaen hyvän välimatkan, mutta jää pian kiinni. Ilo ei myöskään juokse Hupin perässä yhtä hulluna kuin normaalisti ja lopettaa jahtaamisen lyhyeen.  Ensimmäisten viikkojen aikana olen joutunut puuttumaan koirien villiin menoon, mutta selvästi lähipäiviä Ilo on alkanut hillitä menoaan. 

 25vrk astutuksesta

Viime yönä näin unta, että Ilolle syntyi kaksi pentua. Toinen pennuista oli tosi magee punamerle.  Piiloja odottaessa näin unta, että Ilo sai kymmenen pentua. Jännä nähdä monta pentua ja mikä jakauma tällä kertaa. Laskettu syntymäaika olisi välillä 19-21.01. Tammikuun ensimmäisellä viikolla Ilo lähtee Lauralle, aika haikeaa.

"Aluksi kaikkien eläinlajien alkiot muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Alkiota kutsutaan sikiöksi kehitysvaiheessa, jossa suurin osa elimistä on muodostunut ja ulkomuodosta voidaan tunnistaa koiran piirteitä. Tämä tapahtuu noin tiineysvuorokauden 28 mennessä. 30 päivän ikäinen koiran sikiö on jo tunnistettavissa koiraksi. Tiineyden puolivälissä tämä sikiö on ainoastaan 2 cm mittainen ja kokee ison harppauksen kehityksessään seuraavien 30 päivän aikana."  elainlaakariin.fi

 

Kommentit

Suositut tekstit