Mammalomalle mars

Tänään koitti haikea päivä - Ilo lähti mammalomalle kasvattajalle. Vein Ilon Lauran työpaikalle Helmeen ja Ilo marssi reippain askelin kasvistädin luokse. Ilo piti röntgenkuvata vasta ensi viikolla, mutta Laura päättikin kuvata heti. Heti kuvan nähtyään Laura totesi, että on siellä enemmän pentuja kuin se neljä mitä ultrassa oli näkyvissä. Röntgenin perusteella pentuja olisi tulossa luultavasti ainakin kuusi. Kuusi olisi kyllä varsin ihanteellinen määrä. 

 Kuva otettu tänään kun astutuksesta on 46vrk.

Ilo on ollut aivan todella ahne ja ensimmäistä kertaa i-k-i-n-ä se oikeasti varasti ruokaa. Olohuoneen pöydältä juustotarjottimelta pienen juustoköntin. Iloa vähän nolotti sen jälkeen, mutta minkäs sitä odottava mamma mielihaluilleen voi? Ruoka on maistunut hyvin koko tämän tiineysajan ja nappulamäärä nousi 31.12. 4dl -> 6dl. 

Walomatkalla en ole mittaillut Iloa, mutta se on punnittu alussa ja tänään. 27.11. vaaka näytti 19,7kg ja tänään 04.01. vaaka näytti 22,5kg. Ilo on paisunut kuin pullataikina ja vatsa on tuntunut kasvavan silmissä. Ilon vatsa on selvästi myös laskeutunut. Ilo käy usein vatsansa viereen pötköttämään, ison ähinän ja puhinan saattelemana. 

 37vrk astutuksesta.
Kotona Ilo on ollut läheisyydenkipeä ja vaatinut rakkautta. Ilo on nauttinut rapsutuksista ja kellahtanut selälleen heti kun sitä on vähänkin silittänyt.  Silti Ilo on aina välillä halunnut (minimaaliseksi) hetkeksi omaan rauhaan ja mennyt koirahuoneen häkkiin huilaamaan. Hupia Ilo on jaksanut yllättävän hienosti, vaikka astutusreissulta palatessa näyttikin hetken nyrpeää naamaa. Hupin lisäksi muihinkin koiriin on suhtauduttu oikein leppoisasti. 


39vrk ja 45vrk astutuksesta.

Liikkuminen on rauhottunut viime viikkojen aikana huomattavasti ja Ilo alkoi itse säännöstellä omaa vauhtiaan. Välillä on innostunut Hupin pölöilyyn mukaan, mutta lopettanut kuitenkin lyhyeen. Ilo on kulkenut lenkeillä mukana normaalisti, mutta tosiaan jahtaamisleikkeihin olen puuttunut oikeastaan alusta asti. Tiineysaikana on treenattu normaalia vähemmän, mutta treenireissuilla Ilo on ollut normaalisti mukana. Rankemmat treenit loppui pari viikkoa sitten ja Ilo on käynyt hallilla mammahömppäilemässä. Kevyempiä tokojuttuja ja temppuja pienissä pätkissä. Ilo on ollut virkeä, eikä ähinästä tai puhinasta ole ollut treenihallilla tietoakaan. Työkoira on työkoira. ♥

Kaksi viikkoa pentujen syntymään. Ihanaa, jännittävää, kutkuttavaa ja mielenkiintoista. Mitä lähemmäs pentujen syntymä tulee, sitä suuremmaksi pentukuume kasvaa ja en tajua, miten kestän tämän penturumban. Minulle pitää varmaan antaa suosiolla porttikielto Walolandiaan. Toisaalta tuntuu hassulta lähteä pentuprojektiin ilman, että itse saa pentua. Realistisesti en toki kolmatta koiraa edes tarvisi juuri nyt, Hupi on nuori ja keskeneräinen. Mitä meidän suhteelle kävisi? Kolme koiraa on enemmän kuin kaksi koiraa. Lauma. Kolme aktiivista harrastuskaveria (vaikka toisaalta ei elämässäni ole oikeastaan muuta kuin perhe, koirat ja työ). Ajatukset on tosi sekaisin.  Ilo ja pentunsa Hupi & Hippa, kuulostaisi ihanalta. Eipäs, joopas, eipäs, joopas. Eiköhän se eipäs (valitettavasti) ole, mutta tiukkaa tulee tekemään. Toivottavasti sieltä ei tule mitään The Pentua. Ainakaan.

Ilon treenit 18.12. kun astutuksesta on 29vrk.
Ilon treenit 03.01. kun astutuksesta on 45vrk.

Kommentit

  1. Ää, nyt ollaan taas jännän äänellä 😍 Mä tulisin varmaan jo hulluks, jos pitäisi (saisi) teettää pentuja omalla koirallaan, ja olla siinä alusta loppuun niin tiivisti mukana! <3 Toivottavasti pentuja tulee hyvä määrä, ja kaikki saavat syntyä vaaleanpunaiseen ja mielenkiintoiseen maailmaan terveinä ja ongelmitta - ja tsemppiä sulle odotukseen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta kommentista. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit