Tervetuloa Walot

Tervetuloa maailmaan Wirneen S-pentue, Warman & Ilon lapset, lyhyesti ja ytimekkäästi Walot. 7 pentua, 4 urosta ja 3 narttua. 4 punaista ja 3 mustaa. Pentunimet ovat Siisti, Sotku, Sinko, Sikin, Sokin, Suttu & Särmä.♥


Ilolla oli laskettu lauantaina 19.01., mutta pentuja odoteltiin jo vähän aikaisemmin. Keskiviikkona sain viestin, että Ilo on ähkivä, mutta muuten oma itsensä ja ei vielä merkkejä synnytyksestä. Torstaina 17.01. kahdeksan aikoihin sain viestin, että Ilo läähättelee ja lämmöt on laskusuunnassa, mutta on vielä rauhallinen. Minun piti mennä töihin iltavuoroon ja laitoin heti vuoroni jakoon. Kukaan ei voinut auttaa, mutta ihanaakin ihanampi ystäväni (joka on myös työkaverini) järjesti asian. Kahdentoista aikoihin sain viestin, että Ilo on selvästi aloitellut, mutta luultavasti synnyttää aikaisintaan yöllä tai vasta seuraavana päivänä. Viiden aikoihin sain viestin, että Ilo oli alkanut hakeutua suojaisampaan paikkaan ja voisin alkaa valmistautua lähtöön. Puolen tunnin sisään olin jo matkalla kohti Röykkää. Matka sujui yllättävän ripeästi, vaikka mitä lähemmäs määränpäätä pääsin, sitä kamalammaksi ajokeli muuttui. Lunta satoi ja pöllysi lisää tiestä, välillä kaista tai  koko tie katosi.

Pääsin perille puoli kahdeksan aikoihin. Ilo (ja Ilon emä Nessa) tulivat pihalle vastaan. Ilo oli v-a-l-t-a-v-a ja se sekosi riemusta tajutessaan minut. Se pomppi kumipallona edessäni, inisi ja meinasi kiivetä autoon ennen kuin sain ovea kiinni. Ilo oli liikuttavan iloinen minusta. Ikävä on ollut molemminpuolinen. Asettauduin mukavasti pentuhuoneeseen. Ilo kaipasi rakkautta, kiipesi syliini ja sitä piti välillä käskeä muualle keskittymään siihen olennaiseen - synnytykseen - koska se meni vähän liiankin rauhalliseen kuplaan sylissäni ja unohti olennaisen.

Ilo oli todella levoton. Se seilasi portin, pentulaatikon ja boksin väliä. Petasi villisti. Tuijotti minua, tuijotti Lauraa. Läähätti. Joi. Vaihteli asentoa. Hakeutui lähelle, hakeutui kauemmas. Monta tuntia meni samalla kaavalla. Ilo oli niin levoton, että odotimme sen synnyttävän yön aikana, mutta ei. En pystynyt nukkumaan Ilon levottomuuden ja oman jännityksen takia, mutta koitin torkkua pari tuntia aikaisin aamulla kun meinasin nukahtaa somettaessa. Aamulla homma alkoi selvästi edetä, mutta ei kovin nopeasti. Ilo sai vähän vauhditusta ja hiljalleen se alkoi ähistä eri tavalla. Alkoi todella tapahtua, Ilo alkoi ähkiä enemmän ja supistelu alkoi tiheentyä.

Vähän ennen kymmentä alkoi tuottaa tulosta. 9.44 syntyi ensimmäinen pentu, punainen narttu Siisti. ♥ 10.45 syntyi toinen, punainen uros Sotku. ♥ 11.18 syntyi kolmas, musta uros Sinko. ♥ 11.50 syntyi neljäs, musta uros Sikin. ♥ 12.09 syntyi viides, punainen narttu Sokin. ♥ 13.01 syntyi kuudes, musta narttu Suttu. ♥ 14.27 syntyi seitsemäs, punainen uros Särmä. ♥ Pennuilla on yllättävän vähän valkoista ja kaikilta löytyy tan-merkit.

Kolmen ensimmäisen pennun ajan Laura oli paikalla, mutta sitten hän joutui valitettavasti lähtemään töihin ja minä jäin kätilöimään. Sain avuksi ja tueksi toisen henkilön, jolle on tulossa pentu tästä pentueesta. Jännitti hirveästi, mutta puhelimen päässä oli apu saatavilla, hyvät ohjeet saatu etukäteen, paperilla tärkeimmät ohjeet muistissa ja hommat hoitui onneksi luonnostaan. Ilo hoiti hommansa hienosti ja mekin selvisimme kunnialla. Sokin syntyi takapää edellä, mutta silti sekin tuli pihalle sujuvasti. Särmän syntymän aikaan piti tarttua puhelimeen ja kysyä neuvoa. Pentu oli ollut kauan matkalla, eikä Ilo ehkä jaksanut enää ponnistaa niin aktiivisesti. Yhtäkkiä näkyi sikiöpussi menevän sisään ja ulos vuorotellen. Vihertävää nestettä näkyi Ilon turkissa. Minä kuuntelin ohjeita ja toinen auttoi pennun pihalle ohjeilla. Pentu syntyi suu auki ja kieli pihalla. Sinersi. Oli vaisu. Nostin äkkiä pennun Ilon pestäväksi, koitin sormella saada aukaisemaan suun ja hieroin pentua pyyhkeellä. Kyllä se siitä virkosi, mutta ei jaksanut itse suunnata nisälle, eikä imeä, vaikka nostin nisälle aina uudestaan. Rohisi. Jonkin ajan kuluttua alkoi liikkua ja imeä. Jotenkin Särmästä tuli Sellainen Tunne. Olin itku silmässä ja kauhuissani, mutta onneksi selvisi ja tänään kuulemma menee jo muiden mukana.

Mamsku sisusti ennen pentuja.

Ensimmäinen pentu syntyi siis 9.44 ja viimeinen pentu 14.27. Ainakin kuutta pentua odotimme röntgenin perusteella, mutta tunnustelimme molemmat Ilon vatsaa ja siellä tuntui yksi möykky. Supistelun alkaessa vahvistui, että yksi on vielä tulossa - ja olihan siellä Särmä. Ilolla oli kova työ pennuissa, sillä painot oli lähes kaikilla päälle 400g. Siisti 423g, Sotku 479g, Sinko 398g, Sikin  405g, Sokin 415g, Suttu 420g ja Särmä 466g.  

Minä lähdin kotiin ennen viittä. Olin aivan puhki, koska olin valvonut aivan liian kauan ja stressannut synnytystä. Kotimatka tuntui pitkältä ja raskaalta. Illalla kotona torkahdin kaksi kertaa kirjoitellessa puhelimella viestiä ja nukahdin heti kun laitoin puhelimen pois. Yhdeksän tunnin yöunet tuli tarpeeseen. Pentulandiaan kuuluu hyvää.

Tällä kertaa en ottanut kameralla kuvia, joten laitan pentujen esittelykuvat heti kun pentujen hovikuvaaja kuvaa.

Kommentit

  1. Onnea pennuista! Hyvä, että kaikki meni hyvin! Oli kuumottavaa kyllä synnytys meilläkin vaikka kaikki sujui hyvin (vuosi sitten). :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit