Walojen paimennuspäivä

Halusin nähdä Walopennut ja siitä se ajatus sitten lähti. Pentutreffit. Paimennuspäivä sai suosiota, joten sellainen järkättiin kesällä 08.06. Laura-kasvattajan kesälampailla. Waloista 7/7 pääsi paikalle, lisäksi äitikoira ja isikoira, sekä ystäväni Ounoulainen Vänkä. Matkaan lähdimme Sutun omistajan Tiinan ja Vänkän omistajan Sannan kanssa. Oli aurinkoinen ja lämmin päivä - ja matkaan lähdimme autollani, jossa ei toiminut ilmastointi.

Aluksi Laura kertoi teoriaa paimennuksesta ja näytti pentujen tätipuolen Kipinän kanssa, kuinka homma toimii. Kaikki pääsivät lampaille kaksi kertaa. Kaikki pennut syttyivät lampaille ja väläyttelivät hienoja luontaisia viettejä - oli todella kiva katsoa niiden menoa. Olin ilmoittautunut myös Ilon kanssa mukaan, vaikka jo etukäteen mietin, että ehkä ei kuitenkaan. Olin aivan totaalisen hukassa, koska minä olen kokematon, Ilo on kokematon ja lampaat oli aika liikkuvaisia. Ilo oli vähän epävarma  tällä kertaa. Treenasimme aluksi Lauran neuvosta poispäinajoa liinassa, mutta liina häiritsi molempia ja siksi päädyin tekemään ilman, mutta siitä ei tullut mitään. Fiilikset oli lähinnä turha reissu, mutta tulipahan tehtyä. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. 

 Rontti
 Sissi
 Särmä
 Kerttu
 Tofu
 Sipsi


 Suttu

Ilo ei käynyt toista kertaa, koska itse otin epäonnistumisen vähän turhan raskaasti. Vaikka olen ajan myötä oppinut käsittelemään pettymyksiä ja epäonnistumisia aina vain paremmin - nyt ei ollut siitä tietoakaan ja oli kaikkea vain liikaa. Lisäksi oli kuuma ja Ilo meinasi olla vauhdikas, eikä viilennyspaikkaa ollut lähettyvillä. Ilo läähätti voimakkaasti ja halusin vain sen järveen. Kun matkaseurue oli treeninsä tehnyt, lähdimme etsimään uimapaikkaa ja löysimme ihanan rannan. Koirat pääsivät viilentymään ja pystyi paremmin mielin lähteä kotiin.

Kommentit

Suositut tekstit