Uusi yritys?

©Eveliina Nokelainen


Olen jo pitkään miettinyt, että mitä ihmettä teen tämän Toiveesta todeksi-blogin suhteen. Ennen blogi oli tärkeä ja päivittelin aktiivisesti, mutta pakko myöntää, että blogit alkaa siirtyä taka-alalle instagramin tieltä. Instagram on nopea, helppo ja tavallaan heti saatavilla. Harvoin tulee istuttua varsinaisesti koneen ääressä, vaikka puhelin kourassa sometan turhankin ahkerasti. Minua alkoi turhauttaa kirjoittaa blogia kun ihmiset ei selvästi enää lukeneet ja kommentoineet postauksia. Tuntui turhauttavalta nähdä vaivaa blogin eteen, koska ketään ei enää kiinnosta. Myönnän myös omalla kohdalla, että blogipostauksia tulee luettua enää lähinnä satunnaisesti. 

Siinä, missä instagram on nopea ja helppo, blogipostauksen eteen joutuu näkemään vähän enemmän vaivaa. Tänne pystyy kirjoittamaan pidempiä tekstejä ja laittamaan isompia kuvia. Ehkä annan blogille vielä mahdollisuuden ja koitan muuttaa ajatusmaailman takaisin aiempaan "teen tätä itseäni varten". Piilotin blogin, koska en osannut päättää, mitä teen. Aloin korjailla vanhoja postauksia, kunnes havahduin, että mitä ihmettä oikein teen? Blogi elää ja kasvaa mukanani. Minä kasvan ja muutun. Blogi siinä mukana.  Meinasin poistaa blogin, mutta täällä on todella tärkeitä muistoja (mm. molempien pentumuistot) ja en vain pystynyt poistamaan.

Julkaisut vuosittain 2013 - 84, 2014 - 202, 2015 - 166, 2016 - 118, 2017 - 100, 2018 - 50, 2019 - 11, 2020 - 10.

En tiedä tuleeko tämä into kestämään, mutta sen vain aika näyttää. Minä aion kuitenkin yrittää. Joskus bloggailu oli tärkeä harrastus, joten katsotaan voisiko se olla sitä edelleen. En ala kaivella muistoja siitä, mitä kaikkea on tapahtunut  aikana kun en ole päivittänyt blogia. Enemmänkin  katsotaan, mitä  tulee tapahtumaan.

Instagramista meidän menoa voi  edelleen seurata aktiivisemmin @iloajahupia nimimerkin takaa. 

Kommentit

 1. Kiva kun jatkoit blogiprojektia. Itsekin olen nykyisin Instassa ja julkaisen siellä, mutta tämä blogimaailma on jotenkin ihanan rauhallinen, päiväkirjamainen, josta tunnelmasta tykkään.
  Rauhallisuudella en peräänkuuluta sitä ikävää tosiasiaa, että monet blogit ovat hiljentyneet ja lukijat siirtyneet, vaan tarkoitan tahtia - kaikki mitä kirjoittaa säilyy ja voi tulla tutkimaan kirjoituksiaan monen vuodenkin päästä. Instassa juttu voi hävitä 24 tunnissa ja kaikki on niin valoakin nopeampaa.
  Jotenkin aika erikoista, että koirablogit sammuvat yksi kerrallaan, kun bloggaaminen toisaalta on kovassa nosteessa.
  Molemmilla alustoilla on varmasti paikkansa, mutta blogialusta on päiväkirjamaisuudessaan kotoisampi :)

  Onnea pentuprojektille, josta luin tuolta uudemmasta päivityksestäsi :)

  https://wiimansivu.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤️ Samaa mieltä kyllä blogin suhteen. Jotenkin sitä silti on lukeminen - ja kirjoittaminen - vähentynyt vaan instagramin myötä. Se on jotenkin niin helppo ja ns. aina saatavilla. Blogiin kuitenkin mahtuu pidempiä tekstejä ja jotenkin on just kiva kun täällä kaikki pysyy tallessa.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit