Toiveesta Metkaksi

Elokuun ensimmäinen päivä varmistui kuka on meidän Metka. Pennun nimi oli päätetty jo ennen kuin kolmas koira oli oikeasti tilauksessa. Halusin jatkaa samalla nimiteemalla ja Metka tuntui hyvältä jatkumolta.  Kun sain tietää, ketä pentua meille oli kaavailtu,  nimi tuntui vielä paremmalta.

Pentue on Pähkähullun ja Mi Sombran yhteistyöpentue, joten viralliseen nimeen tuli molemmat. Pentueen teemana vesiteema ja omistajat sai valita pennuilleen teemaan sopivat nimet. Minun valintani on usva, koska rakastan kaunista ja mystistä usvaa. Mielestäni usva myös sopii mustalle pennulle. Minun pentuni viralliseksi nimeksi tuli kaikkineen siis Pähkähullun Usva On Mi Sombra.

Pentutarkki oli vasta 5.8., mutta luotimme, ettei ylläreitä tule. Julkaisin somessa pentupäivityksen heti kun varmistui kuka meille muuttaa ja se oli niin kutkuttavaa. Useampi ihminen arvasi kuka on meidän pentu ja useampi totesi, että juuri tämä pentu näyttää minun pennultani. Pakko olla samaa mieltä, näyttää ja tuntuu. Pentutarkissa kaikki ok, joten ei muutoksia suunnitelmiin niiltäkään osin. 

Meidän pentu on nartuista ainoa pitkähäntäinen, tumma mustatrikki. Juuri tämä pentu oli oma suosikkini alusta asti. Pari viikkoa rinnalla oli toinenkin suosikki (merle), mutta ajan myötä se pentu tipahti pois rinnalta ja tämä vain tuntui niin omalta pennulta. Päivää ennen luovutusta kasvattaja laittoi viestiä, että "Saat kyllä juuri teidän näköisen pennun. Mitä kauemmin heitä katselee niin huomaa kuinka on ihan mittatilaustyö teidän laumaan." Tuli todella hyvä mieli. Mittatilauspentuni.

Päivän ikäisenä tämä pentu ei malttanut pysyä paikoillaan valokuvattavana vaan se pyöri kuin väkkärä. Se vaikutti kuitenkin alusta asti olevan tyytyväinen oloonsa, eikä tehnyt itsestään numeroa. Vaikutti tyytyväiseltä ja tasaiselta. Ei ollut mikään pentueen päällepäsmäri. Oli sosiaalinen, tuli tervehtimään ja pussaamaan ihmistä. Otti kontaktia, kävi istumaan ja tuntui katsovan "sieluun asti" nappisilmillään. Halusi syliin ja viihtyi sylissä. Oli tosi ahne ja taisteli hyvin. 

Pentutestissä osa-alueet pisteineen ja kommentteineen meni näin. 1. Pentu sylissä: 5 täysin rento. "Todella rento." 2. Luoksetulo: 5 tulee rohkeasti ja epäröimättä. "Tulee reippaasti, mutta samalla kovin kiinnostunut testihuoneesta, tutkii innolla." 3. Kontakti: 5 reipas, avoin kontaktihakuinen. "Reipas, kiipeää syliin." 4. Taistelu: 5 pitää kiinni mielellään ja keskittyneesti. "Pitää kiinni hyvin, ravistaa, välillä innostuu tutkimaan huonetta." 5. Alistaminen: 5 täysin rento, rauhallinen. "Rentoutuu tosi hyvin." 6. Palautuminen: 5 palautuu välittömästi. "Lähtee iloisena jatkamaan tutkimista." 7. Ääniherkkyys: 4 pelästyy vähän, voittaa pelkonsa nopeasti. "Hetkellisesti säpsähtää, mutta menee nopeasti häntä pystyssä tutkimaan äänen lähteen." 8. Käyttäytyminen pöydällä: 5 liikkuu rohkeasti ja järkevästi. "Rohkea, koittaa myös pääsisikö alas. Ei juuri jännitä tärisevää pöytää." 9. Seuraaminen: 5 seuraa vapautuneesti ja rohkeasti. "Iloinen ja reipas, saa välillä ilohepulin." Toimintakyky 5 erinomainen, hermorakenne 5 erinomainen. "Rohkea, reipas ja kontaktinhakuinen pentu. Ei juurikaan huolestu testin aikana mistään, mainio tyyppi. =)" Tykkään!

Emäkoiran kasvattaja (ja tämän yhdistelmäpentueen toinen osapuoli) Nina ja isäkoiran omistaja Silja valitsivat narttunsa ennen meitä, joten jännityksellä odotin onko meillä samanlainen maku. Lopulta he päätyivät eri pentuihin ja onnekseni myös kasvattajan mielestä tämä pentu oli juuri meille sopiva - ja sijoitukseen sopiva - eli sain kuin sainkin lempipentuni. Kolme pentua lähti Itävaltaan, yksi Ruotsiin ja neljä jäi Suomeen. Suomeen jäi sisko Loisku, sekä veljet Vinha & Kappas.

Alla kasvattajan laittamia kuvia. Metka 1vrk, Metka 1vko, Metka 4vko, Metka 6vo, Metka 8vko.Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit